Analize medicale gratuite: Cum să beneficiezi de ele în ciuda fondurilor limitate?

Atunci când vine vorba de îngrijirea sănătății, analizele medicale joacă un rol crucial în diagnosticarea și prevenirea bolilor. Cu toate acestea, uneori fondurile alocate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) pentru analize medicale gratuite pot fi epuizate. Cu toate acestea, există câteva metode prin care poți avea acces la analize gratuite, chiar și atunci când fondurile sunt limitate.

Chiar dacă fondurile CAS pot fi epuizate, Technomed Group oferă pacienților asigurați posibilitatea de a efectua analize medicale gratuite în laboratoarele lor. Aceasta înseamnă că poți beneficia de aceste servicii chiar și atunci când fondurile CAS sunt deja utilizate în totalitate.

Pentru a beneficia de analizele medicale gratuite la Technomed Group, trebuie să obții un bilet de trimitere de la medic, care să conțină mențiunea „Monitor (1-7)” sau „Prev 5”. Aceste coduri indică scopul analizelor și îți conferă dreptul de a beneficia de servicii gratuite, indiferent de disponibilitatea fondurilor CAS.

Analizele de monitorizare „Monitor 1-7” sunt destinate pacienților cu afecțiuni cronice, și fiecare monitor este asociat cu o anumită afecțiune:

Monitor 1 – Pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19 care necesită monitorizare după perioada de spitalizare sau izolare.

Monitor 2 – Pentru pacienții diagnosticați cu boli oncologice.

Monitor 3 – Pentru pacienții diagnosticați cu diabet zaharat.

Monitor 4 – Pentru pacienții diagnosticați cu afecțiuni cardiovasculare.

Monitor 5 – Pentru pacienții diagnosticați cu boli rare.

Monitor 6 – Pentru pacienții diagnosticați cu afecțiuni neurologice.

Monitor 7 – Pentru pacienții diagnosticați cu afecțiuni cerebrovasculare.

De asemenea, persoanele asimptomatice în vârstă de 40 de ani și peste, care prezintă factori de risc majori, pot beneficia de analize codificate „Prev 5”. Acestea au scopul de a preveni îmbolnăvirea și sunt disponibile pe baza unui bilet de trimitere de la medic.

Pentru a beneficia de analizele medicale gratuite la Technomed Group, trebuie doar să prezinți biletul de trimitere în contract cu CAS și cardul de asigurat. Indiferent de disponibilitatea fondurilor CAS în momentul solicitării, vei putea accesa serviciile fără costuri suplimentare.

Înainte de a te programa pentru analize, este recomandat să consulți medicul tău de familie sau medicul specialist pentru a te informa cu privire la posibilitatea de a beneficia de analize medicale gratuite în ciuda epuizării fondurilor CAS. Aceștia îți pot oferi mai multe detalii și îți pot oferi îndrumări suplimentare în procesul de accesare a serviciilor.

Pentru programare sau pentru a obține mai multe informații, poți contacta Technomed Group la numărul de telefon

0371 3800 38. Îți vom oferi toate detaliile necesare și te vom asista în programarea analizelor sau în obținerea altor informații relevante.