Cand ti-ai facut ultima data analizele hormonale? Analize TSH + FT4

Cand ti-ai facut ultima data analizele hormonale? Stiai ca echilibrul hormonal este esential pentru starea ta de sanatate?

Glandele endocrine aflate in diferite zone ale corpului compun un sistem complex care are rolul de a secreta hormoni in sange. Hormonii sunt molecule complexe care indeplinesc roluri vitale in buna functionare a tuturor aparatelor si sistemelor din organism: osos, muscular, nervos, circulator, etc.

Chiar daca afectiunile glandelor endocrine nu prezinta simptome palpabile pe termen scurt, ele pot avea urmari serioase asupra starii de sanatate, iar netratarea la timp poate duce la infertilitate, menopauza, tumori, modificari ale greutatii corporale, osteoporoza, etc.

Glanda tiroida este responsabila cu reglarea pulsului si a tensiunii arteriale, nivelului de colesterol, nivelului energetic, vazului, tonusului muscular, a starii psihice si multe altele. Astfel, pentru a ne mentine calitatea vietii si performanta profesionala, este necesar sa analizam starea de sanatate a glandelor endocrine.
Testul TSH se efectueaza pentru evaluarea functiei tiroide si a simptomelor de hiper sau hipo-tiroidim.

In momentul scaderii nivelului acestor hormone din sange, hipotoplasmul secreta tirotropina, care determina stimularea glandei pitulare (aflata in partea inferioara a creierului, in spatele cavitatii sinusale) si generarea TSH-ului.